ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profilul de Twitter al lui Kanye West, care a fost suspendat pentru că a postat comentarii antisemite, a revenit, la o zi după ce Elon Musk a preluat proprietatea companiei de social media, potrivit dailymail.

Rapperul, cunoscut în prezent sub numele de Ye, a fost suspendat luna trecută de pe Twitter și de pe Instagram de pe Meta Platforms, iar platformele au șters unele dintre postările sale online pe care utilizatorii le-au condamnat ca fiind antisemite.

West, care are peste 30 de milioane de urmăritori pe Twitter, a provocat controverse în ultimele luni prin faptul că a pus capăt în mod public unor legături corporative majore și a avut ieșiri pe rețelele de socializare împotriva altor celebrități. 

Acum, mulți se distanțează de rapper, inclusiv avocații săi, și partenerii de afaceri cu Balenciaga, Creative Artists Agency, TJ Maxx, Gap Footlocker și Adidas. 

Musk, de asemenea CEO al Tesla Inc. și un absolutist al libertății de exprimare autointitulat, a stabilit obiective pentru a împiedica platforma să devină o cameră de ecou pentru ură și diviziune.

Musk a scris pe Twitter  „Bine ai revenit pe Twitter, prietene!", când Ye a postat pe platformă pentru prima dată în doi ani, după ce contul său de Instagram a fost restricționat.