ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi că a ales-o pe Karine Jean-Pierre în funcția de secretar de presă al Casei Albe, succedând-o pe Jen Psaki și devenind astfel prima persoană de culoare și lesbiană declarată care să servească drept imagine publică a unei administrații americane, informează agenția Reuters

Fosta secretară de presă, Jen Psaki, care va părăsi postul pe 13 mai, declarase la începutul administrației Biden, în ianuarie 2021, că intenționează să rămână aproximativ un an pe această poziție. Deși triplu vaccinată anti-Covid, Psaki a făcut recent Covid și nu este clar dacă retragerea sa din funcție are sau nu legătură cu vreo posibilă reacție adversă.

Noua secretară de presă, Karine Jean-Pierre, a ocupat funcția de adjunct al lui Psaki încă de la începutul mandatului lui Biden. Ea a făcut parte din echipa de campanie a lui Biden pentru scrutinul prezidențial din 2020. A mai lucrat la Casa Albă și în mandatul președinției lui Barack Obama și a fost șefă de relații publice pentru MoveOn.org, un grup de susținere progresistă al extremei stângi, finanțat de fundațiile „filantropice” ale lui George Soros.

Biden s-a angajat să numească înalți funcționari, membri ai cabinetului și judecători care să reflecte „diversitatea Americii”, unde albii reprezintă mai puțin de 60% din populație, iar stângiștii consideră că nu e bine ca reprezentanții majorității să ocupe și majoritatea posturilor guvernamentale de top. Angajând-o pe Karine Jean-Pierre, Administrația Biden împușcă doi iepuri deodată: mimează „corectitudinea politică” față de persoanele de culoare și bifează și un „tribut” față de comunitatea homosexualilor și lesbienelor. La fel ca și în cazul amestecării agendei progresiste în sport, problema rămâne în primul rând ca persoanele câștigătoare să fie alese pe criterii de competență/performanță mai mult decât pe criterii de „diversitate”, pentru a nu încuraja anomalii precum rasismul anti-albi și alte forme de discriminare în numele non-discriminării. 

Biden se pare că este în primul rând încântat de competențele noii sale purtătoare de cuvânt, nu de culoarea pielii sau de orientarea sexuală a acesteia:

„Karine nu numai că aduce experiența, talentul și integritatea necesare pentru această funcție dificilă, dar va continua să fie lider în comunicarea despre activitatea administrației Biden-Harris în numele poporului american”, a transmis Joe Biden într-un comunicat. Ne întrebăm cine i l-a scris: Jen Psaki?

Secretarul de presă este cea mai importantă funcție de relații publice din cadrul Casei Albe.

„Acesta este un moment istoric, pe care eu nu l-am pierdut”, a declarat Karine Jean-Pierre într-o scurtă apariție în salonul de presă al Casei Albe. „Este o onoare și un privilegiu să mă aflu la acest nivel”, a concluzionat noua embemă publică a Administrației Biden.