Kelemen Hunor, președintele UDMR, acuză Ministerul Culturii că a aprobat „un simbol legionar” drept concept de artă pentru crucea de piatră ridicată în cinstea soldaților români care se odihnesc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului.
 
„Săptămâna trecută domnul ministru Breaz a dat un aviz pentru valoarea artistică a crucii. Eu i-am spus doamnei Dăncilă că vom sesiza Institutul Ellie Wiesel, pentru că aceea este o cruce legionară”, a explicat Kelemen Hunor. 

Declarațiile au fost au fost făcute la capătul întâlnirii dintre premierul Viorica Dăncilă și Kelemen Hunor. În acest context, liderul UDMR a precizat că i-a cerut șefei Guvernului să vorbească cu ministrul Culturii, astfel încât acesta să retragă avizul.

Totodată, demnitarul a mai adăugat că a discutat cu primul-ministru despre situația Codului administrativ - act normativ adoptat recent de Guvernul PSD-ALDE, prin Ordonanță de Urgență. Kelemen Hunor a explicat că ar prefera versiunea votată de Parlament pentru utilizarea limbilor minoritare, motiv pentru care a rugat-o pe Viorica Dăncilă să analizeze situația în această săptămână.

În timp ce liderul UDMR reclamă sorgintea legionară a Crucii de la a Valea Uzului, jurnalistul Dan Tănasă scria recent că bustul criminalului de război Wass Albert a fost amplasat în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc FĂRĂ avize legale.  De altfel, UDMR, prin vocile diverșilor lideri, au promovat în ultimii ani, nestingheriți, cultul personalității criminalului de război Wass Albert, responsabil de moartea unor români și evrei, și al scriitorului fascist, antisemit și antiromân Nyírő József.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews