ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că șeful statului nu arată ca un președinte echidistant, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. El a declarat, joi, pentru Mediafax, că România nu are în momentul de față un executiv și un președinte care să gestioneze criza sanitară și economică. Declarațiile lui Kelemen Hunor vin după ce Klaus Iohannis a acuzat, joi, PSD că a tergiversat intrarea în vigoare a noii legi referitoare la carantină și izolare.


„Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că a citit „așa-zisa declarație a așa-zisului președinte” și a constatat că acesta are idei extrem de puține și extrem de fixe.

„De fiecare dată aflăm de la președinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât președintele, cât și Guvernul caută vinovați și responsabili. Nu are nici curajul și nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării”, a mai spus Kelemen.
 
Acesta susține că nu este surprins de declarațiile lui Klaus Iohannis referitoare la opoziție și la UDMR.

„Parcă noi umblăm în geantă și în buzunar cu viruși și încercăm să găsim oameni ca să-i infectăm. Iar președintele, singur, în liniște, undeva ascuns, se luptă cu opoziția parlamentară. Nu pot să îl înțeleg. Să dai vina după 5-6 luni de guvernare pe opoziție, să nu ai altă idee decât autonomia Ținutului Secuiesc, arată că nu este capabil să gestioneze un dosar din temele importante ale României”, a conchis Kelemen Hunor.