ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că, dacă se respectă Protocolul PSD-PNL, rotația guvernamentală se poate face în patru - cinci zile, iar documentul prevede schimbarea la patru portofolii. Liderul UDMR ar vrea alegeri în acest an, potrivit RomâniaTV.

„Dacă eu aș fi cel care decide singur, eu aș face anticipate în acest an. Trebuie să fim de acord cu toții, cei care formăm o majoritate, apoi trebuie să fie de acord și președintele țării, fiindcă fără el nu poți să faci anticipate. Și trebuie să explici în primul rând cetățenilor.
 
De ce aș face eu anticipate, dacă ar fi după mine? Anul 2024 este un an electoral. Se întâmplă foarte rar ca să avem toate alegerile într-un singur an – din mai, până în noiembrie. Asta înseamnă, cunoscând cât de cât ce înseamnă un an electoral, că administrația centrală în primul rând se va așeza, va aștepta să vedem ce se întâmplă”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info.

„Trebuie să ai într-un astfel de an ceva foarte solid și foarte bine stabilit – Guvernul și Parlamentul. Poți să faci anticipate cu această idee – 2024 să fie Guvern stabil, Parlament și majoritate votată, legitimă, și nu te mai uiți, și administrația funcționează. Trebuie să ai trei – patru proiecte, avem, pentru care nu trebuie să ne oprim un an de zile, inclusiv PNRR-ul, inclusiv alte lucruri importante, fondurile structurale, Schengen și așa mai departe. Nu poți să pierzi un an. Celelalte alegeri n-ai cum să miști, europarlamentare sunt în mai, în toată Europa, în săptămâna stabilită de Comisie și de Parlament, apoi localele nu pot fi aduse mai aproape, nici nu pot fi împinse doar în anumite situații și prezidențialele nu se pune problema. Parlamentarele da. Anticipatele parlamentare nu au fost făcute în 33 de ani, dar într-o astfel de situație trebuie să ai viziune, trebuie să ai flexibilitate, trebuie să fii inventiv și curajos. Deci eu aș face, dar nu depinde de mine”, a mai afirmat  liderul UDMR.

„Să nu speculăm. Dacă noi vom ajunge la această concluzie, și va fi o discuție aplicată, fiindcă aici trebuie să vezi exact toți pașii, trebuie să facem asumat, și nu pe un scandal inventat. N-aș fi de acord să mergem pe un scandal inventat, dar asumat da, fiindcă nu e nimic rău. Mandatul este de patru ani, dar, dacă o majoritate consideră că putem să facem alegerile mai repede, anticipate putem să facem, nu-i nicio problemă și, dacă-l avem și pe președinte pe partea noastră, atunci putem să trecem la o astfel de procedură constituțională, o instituție constituțională și un instrument absolut democratic. Că n-am făcut în 33 de ani sau 32 de ani, asta e viața, nu înseamnă că nu trebuie să faci. Și ăsta este argumentul meu cel mai important – că anul 2024 este un an mort – stagnare. Trebuie să ai ceva stabil, trebuie să ai Guvern, Parlament, o coaliție, o majoritate stabilă”, a conchis liderul UDMR.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews