ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au încheiat miercuri, după mai bine de o oră.

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va ajuta Coreea de Nord să lanseze sateliți, iar liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Moscova îl sprijină pe deplin în "lupta sa sfântă" cu Occidentul, în timpul întâlnirii lor de miercuri, la cosmodromul Vostocinîi, tranmsite Reuters.
 
"Rusia s-a ridicat la o luptă sfântă pentru a-și proteja suveranitatea și securitatea împotriva forțelor hegemonice", i-a spus Kim lui Putin.
 
"Coreea de Nord susține toate deciziile lui Putin și ale conducerii ruse... și vom fi împreună în lupta împotriva imperialismului", a adăugat liderul nord-coreean.

Întrebat dacă Rusia îl va ajuta pe Kim să construiască sateliți, Putin a răspuns: "De aceea am venit aici”.

În deschiderea întâlnirii cu Putin la noua stație spațială strălucitoare, Kim a declarat că poziția de neclintit a Coreei de Nord este de a dezvolta în continuare prietenia și legăturile tradiționale cu Rusia.

"Consider că este o onoare faptul că președintele a pregătit o oportunitate de a ne întâlni într-un mediu special la stația de lansare, care este inima poziției dumneavoastră de superputere spațială și ne-a oferit o înțelegere profundă a căii de urmat", a declarat Kim.
 
VIDEO:
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews