ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kimchi este un aliment tradițional din Coreea de Sud. Acesta se obține prin fermentarea frunzelor de varză, la care se adaugă usturoi, ghimbir și chili. Apoi, legumele sunt lăsate în saramură timp de câteva săptămâni, informează smartradio.

Preparatul sud-coreean a intrat în atenția cercetătorilor, care au observat că ingredientele Kimchi-ului, adică varza, ardeiul iute și usturoiul ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor Covid. Studiul a fost publicat în Revista Clinical and Translational Allergy.

Astfel, concluzia cercetătorilor este că efectele benefice se datorează capsicinei din ardeiul iute, alcinei din ustuori, sulforafanului din varză și gingerolului din ghimbir. De fapt, așa cum a observat și profesorul Jean Bousquet, kimchiul este foarte benefic pentru ameliorarea simptomelor covid, întrucât conține foarte mulți antioxidanți care pot reduce inflamația din corp.