ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o conferință de presă susținută vineri, 16 aprilie, ministrul sănătății din Kîrgîzstan, Alimkadyr Beishenaliyev, a prezentat un remediu împotriva coronavirusului pe bază de rădăcină de aconit, declarând că președintele republicii, Sadyr Japarov, a folosit planta pentru a vindeca „mii” de deținuți pe timpul cât a făcut închisoare anul trecut - înainte de a fi eliberat de protestatari și pus președinte. 

În fața jurnaliștilor, ministrul a luat câteva înghițituri dintr-o soluție ce conținea extract de rădăcină de aconit, în timp ce descria proprietățile sale curative, transmite Straitstimes.

„Nu prezintă nici un pericol pentru sănătate”, a spus Beishenaliyev după ce a băut poțiunea.

„Trebuie băută fierbinte și, în două sau trei zile, testul PCR nu va mai arăta un rezultat pozitiv, iar persoana se va simți imediat mai bine.”

Rădăcina de aconit se folosește în medicina tradițională, deși, altfel, este considerată o plantă toxică. Facem precizarea că nu tot ce este considerat toxic în viața de zi cu zi este nociv și în știința farmaco-medicală (soluții se obțin și din venin de viperă, ceea ce nu înseamnă că produsul final e dăunător).
 
 
 
Joi seara, cu o zi înaintea prezentării din cadrul conferinței de presă, președintele Sadyr Japarov a postat pe Facebook un filmuleț în care o echipă de bărbați turnau remediul în sticluțe. Eticheta de pe ele descria licoarea ca fiind eficientă „împotriva coronavirusului și a cancerului de stomac”, dar avertiza, totodată, că nu trebuie băută neîncălzită, deoarece poate provoca moartea.  
 
Facebook a șters postarea în care președintele Kîrgîzstanului promova acest tratament alternativ.

„Am eliminat această postare fiindcă nu permitem nimănui, nici măcar reprezentanților aleși prin vot, să distribuie dezinformări care ar putea duce la vătămare fizică iminentă sau să răspândească afirmații false despre cum se poate trata sau preveni Covid-19”, a transmis un reprezentant al Facebook pentru RFE/RL, citat de Overorbit.com, care se laudă că a fost prima publicație care a postat filmarea.
 
Sadyr Japarov nu este primul lider politic care afirmă că deține tratamentul împotriva coronavirusului. 

În Turkmenistan, liderul Gurbanguly Berdymukhamedov a promovat rădăcina de lemn dulce, iar președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, a promovat o infuzie preparată local din artemisia (pelin dulce), o plantă folosită ca remediu anti-malarie.  
 

Rădăcina de aconit se găsește în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei și în unele zone din Kîrgîzstan și Kazahstan.

Unii oameni folosesc această rădăcină în supe și meniuri pe bază de plante, fiind convinși de efectele ei benefice pentru sănătate. Din alt punct de vedere, consumul de rădăcină de aconit poate cauza îmbolnăvirea și chiar moartea, din cauza cardiotoxinei „aconitină”. Este însă important că atât bucătăria tradițională, cât și leacul din rădăcină de aconit prezentat de oficialii kîrgîzi, insită pe ideea încălzirii lichidului înainte de consum, el nefiind dăunător preparat astfel.
 
Un articol mai vechi din Ziarul Lumina prezintă Aconitum, ca cel mai frecvent recomandat remediu homeopatic
 

Vom prezenta, în acest număr, un remediu strict necesar fiecărei familii, Aconitum, pe care e bine să-l aveți la îndemână în orice situație

 
Pe perioada tratamentului cu remedii homeopatice, este bine să evitați unele băuturi sau alimente cu aromă puternică. Chiar dacă veți obține rezultate foarte bune prin administrarea acestor remedii, este bine să contactați cât mai repede posibil medicul de familie, unde veți fi informat și îndrumat corect. Este bine să acordați o atenție importantă tuturor semnelor clinice și psihice înainte de administrarea remediului, pentru a face o alegere corectă.
 
Remediile homeopatice nu trebuie atinse cu mâna, pentru aceasta folosiți căpăcelul flaconului, administrând trei-patru granule sublingual, așteptând să se topească. După administrarea remediului, este bine să așteptăm pentru a observa evoluția pacientului. Dacă pacientul este în tratament cu medicație prescrisă de medic, aceasta nu trebuie întreruptă. Aconitum este remediul acut cel mai des prescris în homeopatie. El face parte din regnul vegetal, fiind obținut din planta omag (aconitum napellus). Sucul acestei plante este mortal, fiind utilizată, în decursul istoriei, ca otravă pentru săgețile de vânătoare. Hahnemann și succesorii săi au utilizat-o, pe scară largă, ca un remediu homeopatic pentru febre și afecțiuni acute cu durere severă. Acest remediu este, de obicei, necesar la debutul guturaiului și tusei, în afecțiuni oculare și faringiene, cu simptome de inflamație și infecție. Aconitum poate fi administrat în stări de frică și anxietate, de exemplu, în atacuri de panică, cu amorțeli și furnicături în corp.
 
Simptome și indicații ale remediului Aconitum
 
Ca o caracterizare generală a acestui remediu avem: debut brusc al bolii, fenomene congestive locale intense, reacții febrile, sete vie. Simptomele și semnele generale sunt senzație de căldură generală și de rece în regiunea dureroasă, agitație psihică și anxietate, teamă de moarte, nevralgii (mai ales facială), cu senzația de furnicături în teritoriul afectat; bolnavul are o mare intoleranță față de durere, migrenă însoțită de fenomene congestive (frisoane, facies roșu, lăcrimare, conjuctive roșii). În ceea ce privește tegumentele și mucoasele se observă o mare uscăciune a acestora, cu absența transpirațiilor, însoțite de o tuse seacă, coriză, fiind afectată jumătatea superioară a plămânului stâng. La nivelul cordului, apar palpitații, durere precordială, crește tensiunea arterială cu un puls plin și puternic. În ceea ce privește aparatul digestiv, putem avea o gastrită acută cu uscăciunea mucoasei cavității bucale, colici abdominale violente, care obligă bolnavul să se aplece în față; mai putem avea diaree apoasă, furnicături ale limbii, sete intensă.
 
Acest remediu va fi necesar de fiecare dată în caz de stres brutal, fizic (frig uscat) sau psihic (frică bruscă), care se abate asupra pacientului și realizează o „fugă” energetică masivă, responsabilă de tot felul de boli (laringite acute, bronșite, diaree). Ca o caracteristică generală a acestui remediu, suferința va fi însoțită de agitație, angoasă și de faptul că apare înaintea miezului nopții (de la ora 23.00 până la miezul nopții) și mai rar înaintea prânzului. La acest remediu, agravarea poate apărea seara și noaptea, întins pe partea afectată, într-o cameră încălzită, la muzică, la fum de tutun, vânt uscat și rece. În aer liber, pacientul se simte bine. Indicați principale ale acestui remediu: în tulburări acute, cauzate adesea de șoc, frică sau de modificările bruște ale condițiilor climatice, teama de moarte în caz de boală, în special pentru femeile care se tem de moarte în timpul travaliului, dureri intense și parestezii.