ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul secretar de Stat Henry Kissinger a explicat cum și-a schimbat viziunea despre aderarea Ucrainei la NATO, începând din 2008, de la Summitul NATO de la București, și până acum. În 2008, NATO a luat act de dorința Ucrainei de adera la Alianță, iar acum ajutoarele militare ale aliaților au transformat Ucraina în cea mai puternic înarmată țară din regiune, notează Cotidianul.

”Sunt în poziția ironică de a fi fost singurul care s-a opus aderării Ucrainei în 2008 și de a fi singurul care să susțină aderarea Ucrainei la NATO în 2023”, a declarat Kissinger într-un interviu pentru The Wall Streeet Journal, cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de o sută de ani.

”Cred că oferta de a primi Ucraina în NATO a fost o greșeală gravă, care a dus la războiul de astăzi”, a spus Kissinger.

Acum, Kissinger este de părere că în Europa nu va putea fi pace, dacă Ucraina nu este primită în NATO.