ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că este mulțumit de măsurile luate de Guvernul condus de Ludovic Orban în contextul crizei generate de coronavirus. El a explicat că s-a interesat „un pic” de starea celor diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus, iar starea generală a acestora este bună.

„Două vești care mi s-au părut bune despre criza sau boala generată de coronavirus. M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv (...) și am constatat că starea lor generală este bună. Mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare de tip răceală, câțiva au simptome de tip gripă. Până și persoanele mai în vârstă, care au și alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș într-o manieră foarte apocaliptică. La noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât poate s-ar fi așteptat unii", a mai spus Iohannis.

Iohannis s-a arătat mulțumit de modul în care guvernul Orban gestionează situația. „Nu putem să lăsăm totul în seama autorităților, trebuie și noi, fiecare dintre noi, să acționăm responsabil, să evităm panica, isteria”, a afirmat Iohannis.