Președintele Klaus Iohannis a confirmat, vineri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că a avut o discuție cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, precizând că discuția a fost informală și a reiterat că el va fi cel care va numi viitorul premier al României.

”Am avut o discuție cu dl Tăriceanu, a fost informală, politică, și nu s-a referit la PNL. Nu mai detaliem ce a fost în continuare”, a spus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă vede posibil un alt guvern în afară de unul format din PSD și ALDE, Iohannis a răspuns că asta va spune la momentul potrivit când ”voi decide eu pe cine voi desemna prim-ministru”.

Iohannis a negat că discuțiile cu Tăriceanu ar fi vizat propunerea ca acesta să fie prim-ministru. "Nu am discutat așa ceva, nici nu era cazul, premierul este după consultări", a afirmat președintele Iohannis.

Intrebat dacă discuția cu Tăriceanu a vizat realizarea unei coaliții de dreapta după alegeri, Iohannis a raspuns: "Asta nu mai detaliem".

Întrebat și dacă a mai avut întâlniri sau discuții cu alți lideri politici, șeful statului a replicat: "Asta nu o să vă spun"