ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE 20:00 Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Mănăstirea Voroneț din județul Suceava, despre care a spus că este „un loc binecuvântat".

Șeful statului susține că de fiecare dată când revine în Bucovina și la Voroneț redescoperă lucruri noi.

„E foarte frumos în Bucovina. Chiar și aici la Voroneț am mai fost, dar de fiecare dată mai descopăr ceva nou sau redescopăr ceva. Mă simt foarte bine în Bucovina, oameni harnici, gospodari, cu idei foarte bune și astăzi am reușit să constat că există foarte multă inițiativă locală, lucru care mă bucură foarte mult, iar în rest ... istorie, istorie, istorie. Este un loc binecuvântat", a afirmat Iohannis.

De altfel, președintele este convins că turismul ecumenic și cel cultural pot contribui la dezvoltarea economică a României.

„Cultura și istoria, în combinație, pot contribui foarte mult la dezvoltare locală, dezvoltare regională acolo unde este ceva de oferit și Bucovina are enorm de mult de oferit", a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a participat, miercuri, la Suceava, la o dezbatere pe tema „Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!" la care au luat parte președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarii din județ și directorii instituțiilor deconcentrate. Ulterior, el a vizitat Mănăstirile Voroneț și Dragomirna.
 
Știre inițială
 
Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat vineri că șeful statului va merge pe 3 mai în Bucovina ”pentru cunoașterea realităților locale și încurajarea autorităților”, ocazie cu care va vizita Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” și mănăstirile Voroneț și Dragomirna, dar va avea și o serie de discuții cu autoritățile locale. ”Sunt trei locații unde se va afla președintele. Prima locație este o întâlnire, o vizită și o întâlnire cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani. Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, unul dintre cele mai noi și moderne aeroporturi regionale. Este o discuție care are scopul de a sprijini inițiativa și de a stimula întreprinderile mici și mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava-Botoșani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranței alimentare pentru populație și protecția mediului”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi.


”Președintele va vizita și două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneț și Dragomirna. Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO și președintele urmărește, prin acest demers, așa cum am precizat și atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanța restaurării și prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei și să nu uităm de tradițiile comunității bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate și păstrate”, a mai spus Dobrovolschi.