ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că țara noastră nu își dorește conflicte cu nimeni și că politica NATO este una de consolidare a Securității regionale.

"Doresc să reafirm că întreg demersul şi politica Alianţei noastre vizează consolidarea securităţii în spaţiul euro-atlantic. Nu ne dorim o confruntare cu nimeni, nu ne dorim o nouă cursă a înarmărilor, ne bazăm în continuare pe înţelegerea de către toţi oamenii politici responsabili a faptului că nu e în interesul niciunui stat să urmărească escaladarea unui conflict pe care nu-l poate câştiga nici economic, nici militar", a spus șeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele a arătat că, în cadrul discuţiilor cu Jens Stoltenberg, a ţinut să apreciez atenţia sporită acordată de NATO pentru reasigurarea flancului estic.

"Am discutat cu domnul secretar general Stoltenberg progresul făcut de România în implementarea planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei. Demersul nostru în această privinţă porneşte de la convingerea că România este puternică într-o alianţă puternică", a spus Iohannis.

Iohannis a reiterat faptul că România va continua să lupte în Afganistan.

"Consider binevenită decizia luată la recenta întâlnire a miniştrilor Apărării din statele membre NATO, care vizează un pachet de măsuri de sprijinire a capabilităţilor de apărare a Republicii Moldova. Am reconfirmat şi cu această ocazie contribuţia semnificativă a României la continuare şi adaptarea misiunii NATO în Afganistan, în spiritul solidarităţii în cadrul Alianţei", a spus Iohannis.