ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede aplicarea sancțiunii complementare de închidere temporară a sediului principal al operatorilor economici care, în mod repetat, nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, transmite Ziarul Unirea.

„În cazul repetării la același sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă a contravenției de către conducătorul unui operator economic, pe lângă sancțiunea contravențională principală, agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite”, prevede legea.

Aplicarea sancțiunii contravenționale complementare se materializează prin afișarea de către agentul constatator, în locuri vizibile din interiorul sediului închis temporar, a următorului mesaj: „Acest spațiu este închis temporar, până la data … inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”, prevede actul normativ.

În cazul în care constată săvârșirea contravenției de nerespectare a sancțiunii de suspendare temporară a activității acestor instituții sau operatori economici, pe lângă sancțiunea contravențională principală, agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea suspendată temporar, mai adaugă sursa citată.