ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României a semnat, joi, 8 aprilie, decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea anului 2021- Anul Tudor Vladimirescu. 

Site-ul Administrației Prezidențiale informează că Președintele Klaus Iohannis a semnat proiectul de lege care declară anul 2021- "Anul Tudor Vladimirescu" și "declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii române (PL-x 65/01.02.2021)".

Proiectul de lege a fost inițiat de cunoscutul patriot și scriitor Laurian Stănchescu, care a propus instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii.
 
În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui care chema românii la luptă spunând: „Bun este Dumnezeu și, ca să ne asemănăm Lui, trebuie să facem bine! Iar acesta nu se face până nu să strică răul.”

Poetul Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului de lege prin care Avram Iancu a fost declarat „Erou al națiunii române”, bifează o nouă reușită! A înregistrat și oficializat un nou proiect, de data acesta pentru eroii Tudor Vladimirescu si Ecaterina Teodoroiu, care a fost semnat în 8 aprilie de Klaus Iohannis. 

ActiveNews și-a manifestat susținerea față de proiectul inimosului poet, printr-un articol semnat la 2 martie, 2021, publicând și poezia "Domnul Tudor":

din moarte-n moarte trece tudor
cum trece oltul veacurile toate
și nu-s atâtea morți și nici vecii
pe domnul tudor să-l îngroape
sufletul îi este greu ca unui viu
fulgerul nu l-ar fi despicat mai tare
din moarte-n moarte trece tudor
și niciodată-n ea nu moare
când l-au tăiat crescu din el un busuioc
cum crește Dumnezeu în omul sfânt
de viu străbate domnul tudor moartea
și n-o să aibă maluri la mormânt
din moarte-n moarte trece tudor
cum trece oltul veacurile toate
și nu-s atâtea morți și nici vecii
pe domnul tudor să-l îngroape

Laurian Stănchescu