ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului și reluarea exercitării atribuțiilor de premier de către Victor Ponta, anunță Administrația Prezidențială.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iulie a.c., Decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. La aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de prim-ministru al Guvernului României", se arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta i-a trimis miercuri o scrisoare președintelui Klaus Iohannis prin care solicită să își reia atribuțiile începând de joi. În scrisoarea citată, Ponta menționează că își poate relua activiatea începând din 9 iulie. Prin urmare, de la această dată poate înceta interimatul lui Gabriel Oprea la șefia Guvernului. 

Premierul Victor Ponta a revenit în țară și a mers miercuri la Guvern, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul stâng în Turcia.