Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că a decis să promulge legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Este un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD-ului, dar nu a României, a criticat din nou Iohannis  legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

„Deși nu știm ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituțională (...), apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului de stat, am decis să promulg legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenței și indiferenței PSD”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.  

Românii au tot dreptul să știe cum stau lucrurile în realitate cu bugetul țării, a mai spus Klaus Iohannis.

„Deși avea obligația legală să finalizeze și să trimită bugetul în Parlament cel târziu până în data de 15 noiembrie, anul trecut, guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta.

Bugetul a fost trimis Parlamentului abia în februarie, cu o întârziere de trei luni, așa că să nu mai țipe PSD la televizor că cineva le întârzie bugetul”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit lui Iohannis, declarațiile mincinoase și fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidența.

„După ce a întârziat inadmisibil de mult, guvernul PSD nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist axat pe prioritățile României. A propus ceea ce am numit bugetul rușinii naționale.

Este un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD-ului, dar nu a României”, a mai spus Iohannis.

„Atrag atenția că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în septembrie e un alt mod PSD-ist de a vinde iluzii. Creșterea pensiilor ar fi trebuit și ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflației și creșterea salariului mediu brut. Pensionarii ar fi avut dreptul la creșterea pensiilor mai devreme, și copiii ar fi putut primi alocațiile majorate dacă PSD ar fi dorit acest lucru. Guvernarea PSD a eșuat, iar cei care vor plăti sunt cetățenii”, a declarat șeful statului.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.