ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut marţi bilantul celor şase luni de mandat la Palatul Cotroceni, într-un mesaj scris pe pagina sa de Facebook. Astfel, şeful statului a admis că nu este foarte mulţumit de toate rezultatele.

Klaus Iohannis îşi începe mesajul cu precizarea că unele proiecte au fost duse la bun sfârşit.

"S-au împlinit 6 luni de la preluarea mandatului de Președinte. La momentul preluării mandatului, dar și la începutul acestei sesiuni, am propus Parlamentului un parteneriat care să redea încrederea cetățenilor în această instituție și să aducă un alt mod de lucru în politică. În cadrul acestui parteneriat sunt proiecte care au fost duse la bun sfârșit și reprezintă pași înainte în raport cu așteptările cetățenilor, fapt ce se cuvine apreciat", a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook. 

Cu toate acestea, Preşedintele României mărturiseşte că nu este foarte mulţumit de toate rezultatele, dând ca exemplu asigurarea dreptului de vot al românilor din diaspora.

"Nu sunt foarte mulțumit de toate rezultatele, dar sunt conștient de faptul că, politic vorbind, s-a găsit un minim numitor comun. Nu același lucru, din păcate, îl pot spune despre soluția pentru asigurarea dreptului de vot al românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondență. În ciuda angajamentului public făcut, nu constat o voință politică reală a majorității de a promova un asemenea proiect", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis nu s-a arătat satisfăcut nici de atitudinea demnitarilor faţă de solicitările justiţie 

"Nici în privința încuviințării cererilor justiției lucrurile nu stau mai bine. Dimpotrivă. O Românie puternică este aceea în care nimeni nu e mai presus de lege, iar corupția la vârf nu mai reprezintă o vulnerabilitate la adresa funcționării statului. Am spus la început că România își va găsi treptat acea stare în care e normal să respecți legea, în care e normal să ai un minimum de decență în politică și să faci un pas în spate atunci când afectezi imaginea propriei țări, în care e normal să separi instituțiile de persoane particulare. Indiferent cât de mult îi rezistă unii acum, suntem deja pe acest drum, iar acest moment nu va întârzia să vină. Pentru că asta își doresc oamenii de la noi și asta înseamnă să fim o țară puternică în Europa și în lume", şi-a încheiat Klaus Iohannis mesajul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews