ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis iubește articolul posesiv. După partidul lui și guvernul lui, șeful statului vorbește și de „românii lui”. Aceia care de mai multe zile sunt în stradă.

Că președintele Iohannis face orice pentru a profita de pe urma actualei crize, la care a pus umărul, acoperit de o stridentă geacă roșie, este deja recunoscut. La fel de evident este și că președintele pare să aibă o înclinație pentru anumite cuvinte ale limbii române,  pe care le aruncă în spațiul public. Și devin antologice. 

Rămas fără „guvernul lui” și fără „parlamentul lui”, Iohannis a recurs din nou la articolul posesiv, de astă dată referindu-se la protestele din ultimele zile din România. 

Aflat în Malta, unde participă la reuniunea informală a Consiliului European, Iohhanis a afirmat că situația din România este „foarte complicată", dar sute de mii de români "ai lui" sunt în stradă și are încredere în ei.

„Sunt foarte îngrijorat și trebuie să recunosc, chiar dacă este destul de dificil pentru mine, că situația din România este foarte complicată. Dar sute de mii de români ai mei sunt în stradă și am încredere în ei, am încredere în oamenii mei. În final, sunt convins că trebuie să găsim, că vom găsi o soluție, statul de drept și valorile europene trebuie să aibă întâietate și eu cred că asta se va întâmpla", le-a spus Iohannis jurnaliștilor străini, citat de News.ro.