ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis vine marți în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României pentru a le vorbi parlamentarilor despre  starea justiției, după scandalul creat de OUG 13.
 
ACTUALIZARE 12:012  Noilor parlamentari și vechilor parlamentari vă doresc succes și un mandat plin de realizări.

Aș fi vrut ca azi să vă vorbesc despre Centenar. Aș fi putut să vorbesc poate despre proiectul de țară. Cu toții ne dorim o Românie puternică și prosperă. Dar vremurile nu sunt obișnuite și suntem în plină criză. Sute de mii de români protestează în țară, e alertă și e vie și e foarte nemulțumită. O cercetare sociologică arată că 80% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită. Cum s-a ajuns aici?
În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat in coliziune frontală cu o parte importantă a societății românești.

Nu prosperitatea poporului român a fost prima grijă. Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor. Românii sunt revoltați și indignați.
Retragerea ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru e cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate însă sunt în această fază prea mult. Asta e marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția. Pă,i în mod natural, cel care a creat problema. PSD.
 
Se afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea guvernului legitim. NU! Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați dar nu oricum. România are nevoie de un guvern puternicNu trebuie un guvern care ascultă ordinele de la partid. Guvrnați responsabil! 
 
O națiune puternică se construiește cu politicieni credibili. Asta își doresc românii.  

 Ce fel de națiune vrem să fim? Vrem să fim puternică, prosperă, care-și construiește un stat de drept și-l respectă, care se poate mândri cu o justiție independentă, cu un Parlament puternic, cu un Guvern performant sau vrem să fim  o națiune slabă, disprețuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câțiva politicieni din situații dificile? 
 
Legiferați pentru România, dați legi bune pentru România nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceți cei care ați câștigat alegerile, dar responsabil. Lumea v-a votat fiindcă v-a crezut, ce ați promis, faceți. Sunt mari așteptări din partea mediului economic. Nu va bateți joc de România.

 
O națiune puternică se construiește cu politicieni credibili. Asta își doresc românii. 
 
Imaginea aceea splendidă din Piata Victoriei, cu telefoanele luminate... românii au ieșit în stradă și au adus lumina în procesul democratic.  Pentru multă democrație e nevoie de multă educație. Îi felicit pe părinții care și-au dus copiii la manifestații pentru o lecție de democrație.

Știrea inițială
 
 
Președintele Klaus Iohannis va adresa, marți, un mesaj Parlamentului cu privire la modificările legislației penale inițiate de Executiv, potrivit Agerpres.

„Modificările legislației penale inițiate de Guvern, care au generat o puternică reacție civică, trebuie aduse în atenție și de la tribuna Legislativului”, a scris Iohannis, luni, pe Facebook.

Ședința plenului reunit al Parlamentului va avea loc la ora 12,00.

Șeful statului a transmis vineri președinților celor două Camere ale Legislativului o scrisoare în care arăta că dorește să se adreseze Parlamentului pe 7 februarie cu privire la modificările aduse legislației penale, precum și în legătură cu evenimentele generate de acestea.

„În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituția României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislației penale, precum și la evenimentele generate de acestea", se preciza în scrisoarea șefului statului, transmisă președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Deși mulți se așteaptă ca mesajul lui Iohannis să fie unul echiliberat, fără accente vitriolante, pentru a detensiona starea actuală din România, sunt speculații conform cărora șeful statului va pune și mai mult paie pe foc, atacând, ca de obicei, Guvernul și majoritatea PSD-ALDE.