ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis s-a aflat între aplauze și huduieli la Iași, la evenimentele dedicate împlinirii a 161 de la Unirea Principatelor Române. 

„PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament” a spus Klaus Iohannis, la Iași, afirmație urmată de huiduileli. Cei aflați în apropierea președintelui au început să aplaude, pentru a acoperi huiduielile.  Și mai tare, președintele a continuat: ”De aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine”. Dar huiduielile au continuat să se audă. 

”Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că alegerile lor vor demonstra încă o dată și încă o dată că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice” a afirmat Klaus Iohannis. 

”Cei care urmăresc alte scopuri, care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, în beneficiul oamenilor, cei care vor încerca să submineze lupta împotriva corupției, vor fi excluși automat de la treburile publice de către cetățeni, prin vot. Îndemn toți românii să nu mai accepte niciun fel de atitudine ostilă modernizării țării noastre” a continuat președintele. 

„Nu ignorați forța și puterea glasului cetățenilor, nu ignorați voința lor” a spus președintele, la Iași, acompaniat de huiduieli. 

La 24 ianuarie se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. La 1 decembrie 1918, țelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Evenimentul dedicat sărbătoririi a 161 de la Unirea Principatelor Române a început în Piața Unirii din Iași cu un concert de muzică populară. Momentul oficial cuprinde o slujbă religioasă, discursurile oficialităților participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza și paradă militară.