ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintelui Klaus Iohannis a ajuns să apară în cărțile pentru copii. Astfel, într-o carte pentru cei mici editată la Sibiu la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), numele lui Iohannis apare alături de personalități cu origini săsești din Transilvania.

Este vorba de cartea pentru copii „Kirchenburgen Rätselspaß” (Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate), editată, la inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, transmite Trunul Sfatului.  

Caietul conține ghicitori, rebusuri, zicători, jocuri de cuvinte și alte tipuri de jocuri educative în care trebuie completate cuvinte lipsă, identificate expresii potrivite sau trebuie ghicite culorile unor steme ale localităților din Transilvania. Caietul este promovat de comunitatea germană, alături de cărțile de cultură sau istorie editate la Sibiu, cu ocazia diverselor evenimente la care aceștia participă. Spre exemplu, participanții la simpozionul de vineri, organizat de FDGR cu ocazia marcării a 30 de ani de parteneriat româno-german, au avut ocazia să-l răsfoiască.

În carte, la pagina 12, apare un exercițiu-labirint, în care cinci personalități cu origini săsești trebuie asociate cu cinci imagini potrivite: Biserica Sfânta Margareta din Mediaș, Biserica Neagră din Brașov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu și o rachetă spațială. Drumul lui Iohannis duce tot la o casă.

Descrierea sarcinii este: „Cinci sași celebri s-au rătăcit. Ajutați-i să-și găsească drumul spre casă, evidențiindu-le drumul cu creioane colorate”.

Personalitățile ilustrate sunt: baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul și pastorul luteran sas născut la Mediaș, Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei și astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Brașov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar și fostul primar al Sibiului, actual președinte al României Klaus Iohannis (născut în 1959).