ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis și-a schimbat radical opiniile politice în ultimii 10 ani. În 2009, Iohannis era primar al Sibiului și era susținut de PSD, PNL și UDMR să devină premier, după căderea Guvernului Boc.
 
În 2009, președintele de atunci, Traian Băsescu, convocase un referendum național pentru scăderea numărului de parlamentari la 300.

Susținut de PSD și PNL, Klaus Iohannis declara, la ieșirea de la urne, după ce a votat la alegerile prezidențiale, că a votat doar pentru președinte, însă „referendumul mi s-a părut inutil”.

Declarația lui Klaus Iohannis din 2009 este în totală contradicție cu ceea ce susține astăzi, acuzând PSD că promovează ideea că referendumul pe teme de justiție este inutil.

„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD îi este frică, PSD îi este frică de acest vot la referendum și face PSD ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, pe la județe, pe la primării, pe la conferințe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la județe și pe la primării ca PSD-iștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare.”, - Klaus Iohannis, 22 mai, 2019.

De amintit că și mai recent, anul trecut, în martie, în urma anunțului privind posibilitatea organizării Referendumului pentru Familie în luna mai, președintele Iohannis afirma, sarcastic, că luna mai este una frumoasă, dar nu știe dacă e bună pentru referendum. „Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum. Nu cred că e niciun motiv de grabă”, spunea Klaus Iohannis la acea dată.