Președintele României, Klaus Iohannis, s-ar afla pe lista favoriților la funcția de președinte al Consiliului European. În viziunea publicației britanice „Financial Times”, Iohannis se află pe lista scurtă a favoriților pentru funcția de președinte al Consiliului European.

Alături de Iohannis, „Financial Times” îi menționează ca potențiali candidați la această funcție pe premierii Belgiei, Luxemburgului și Portugaliei.
 
Negocierile sunt în toi, mai ales că săptămâna viitoare are loc summit-ul european.

„Financial Times” susține că tensiunile franco-germane, apărute în ultima vreme, complică negocierile pentru conducerea principalelor instituții europene: Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European, conduse în prezent de trei reprezentanți ai PPE: italianul Antonio Tajani, luxemburghezul Jean-Claude Juncker și polonezul Donald Tusk.

Varianta ca actualul președinte al României să preia președinția Consiliului European a mai fost evocată și cu alte ocazii, dar acum pare mult mai probabilă.

Klaus Iohannis este membru al Consiliului European de aproape 5 ani, în calitate de președinte al României. În acest organism continental, fiecare țară din UE este reprezentată fie de președinte, fie de prim-ministru.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews