ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că după rezultatul de alegeri anunțat de BEC, s-a demonstrat că românii își doresc o țară în care hoții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Afirmațiile șefului statului vin în contextul în care luni ÎCCJ este așteptată să se pronunțe în dosarul liderului PSD Liviu Dragnea.

„Au dat o lecție dură populismului, demagogiei și discursului antieuropean și antijustiție promovat în campanie și nu numai de PSD. Ieri, dragii mei, a câștigat România europeană, democratică, în care justitia este și trebuie să rămână independentă, România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Mobilizarea românilor a fost impresionantă. Votul de azi ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternica este votul”, a spus Iohannis.