ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a susținut, sâmbătă, că a vorbi în acest moment despre impozitarea veniturilor bisericilor i se pare „un fel de aventură fiscală".

"Mi se pare iarăși din acel film lipsit de predictibilitate. Dacă se face un studiu și se discută foarte aprofundat, în primul rând cu cei vizați, atunci se poate veni cu un concept. După părerea mea, sincer, la acest moment să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală", a declarat Iohannis.

Șeful statului a participat la exercițiul militar multinațional Saber Guardian 2017 care s-a desfășurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre "Getica" din Cincu, județul Brașov.
 
Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seara, la Digi 24, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înțeleagă că este nevoie de bani. „Biserica trebuie să înțeleagă și să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanțe.

El a spus că va iniția discuția cu reprezentanții Bisericii pe acest subiect.

"Fie să retrocedăm ce au de retrocedat și atunci găsim o cale de impozitare", este o variantă enunțată de consilierul premierului.

Ulterior acestor afirmații, Teodorovici a fost demis de premierul Tudose.