ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Klaus Iohannis cu privire la modificările aduse Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor.
 
Șeful statului a solicitat CCR să verifice constituționalitate mai multor articole din Legea 303/2004. Iohannis a criticat prevederile  referitoare la cazurile de eliberare din funcție a judecătorilor și procurorilor, unele prevederi legate de rolul CSM, dispoziții privind auditorul de justiție, prevederi privind criteriile de repartizare a judecătorilor și procurorilor stagiari după promovarea examenului de capacitate în circumscripțiile instanțelor și parchetelor unde o minoritate națională are o pondere de cel puțin 50% din numărul locuitorilor.

După această decizie Curții Constituționale modificările ultimelor două legi ale Justiției vor intra în vigoare având în vedere că președintele Klaus Iohannis este obligat să le promulge în cel mai scurt timp.