ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a negat marți că Simina Tănăsescu, consiliera sa, ar fi făcut vreo presiune în cadrul discuției purtate cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, dar a recunoscut că știa că aceasta va lua legătura cu judecătorul în cazul petiției.

„Știu că această discuție s-a purtat, știu că s-a dat un comunicat de și acel comunicat conține tot ce trebuia spus. fiindcă l-am citit.

A fost o discuție, dar am rămas foarte suprins cum unii au interpretat această discuție ca fiind o presiune din partea Cotroceniului. Nu există nicio presiune, eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător. Știu ce a discutat doamna Tănăescu. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice și habar nu am de ce”, a declarat Klaus Iohannis.


În replică, Lăzăroiu a afirmat la Antena 3:

„Hai să lămurim niște chestiuni. Niciodată eu nu am acuzat pe domnul Iohannis că ar fi implicat într-un asemenea scandal. Ceea ce am spus eu a fost că mi-am pus întrebări și am încercat să gândesc ce se află în spatele acestei întâlniri. Fac precizarea că eu o cunosc pe doamna Tănăsescu, suntem în relații foarte bune, dar nu de familie, nu apropiate. E prima oară când doamna mă sună și îmi cere o întâlnire. M-am dus la această întâlnire fiind curios să văd despre ce e vorba, mai ales că mi-a spus că are o sarcină ingrată. Observ acum, din ce a declarat președintele, că, într-adevăr, se confirmă că are o plângere a unei asociații la Cotroceni, dar în niciun caz nu s-a gândit să emită un decret. Dacă rememorăm tot traseul, vedem din start că a spus că a fost o discuție între doi profesioniști, apoi a spus că s-au discutat diverse teme, dar în niciun caz pe acest subiect. Apoi a ieșit doamna Tănăsescu și a spus că nu mai comentează, că Administrația Prezidențială nu are nicio legătură. Și vine acum președintele și spune că „da, avem o solicitare, dar nu am convenit că eu voi da un decret”.

Întrebat dacă susține că președintele Iohannis i-a trasat acea sarcină ingrată consilierei Tănăsescu, Lăzăroiu a spus că „eu nu știu dacă i-a trasat, dar din ce spune dânsul, recunoaște că știe”. 

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să fac presiuni asupra judecătorului Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Președinție.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administrația Prezidențială a anunțat că în discuția pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administrația Prezidențială.