ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotografia în care președintele Iohannis apare, alături de doi tineri, pe pârtia de schi din Alba, la finele săptămânii trecute, a circulat intens pe rețelele de socializare. 

În timp ce românii protestau în ger împărțiți în două tabere, Iohannis a dat o fugă, în week-end, în Munții Șureanu din județul Alba pentru a schia. Imaginea cu Iohannis și doi tineri, pe pârtie, a fost postată pe Facebook, iar oamenii au comentat, unii laudativ, alții dur, escapada șefului statului într-un moment de tensiune pentru țară. 

B1 susține că unul dintre tinerii aflați alături de președintele Iohannis ar fi un angajat al firmei Holzindustrie Schweighofer, firma austriacă acuzată criticată pentru defrișările masive și pentru modul în achiziționează materialul lemnos din pădurile României.

Informația a fost dezvăluită de cunoscuții celor doi, imediat ce fotografia a fost postată pe Facebook. Între timp, datele au fost șterse de pe profilul respectiv. De asemenea, tânăra care a postat pe rețeaua de socializare imaginea cu pricina a șters fotografia, relatează B1.

Legătura dintre omul de afaceri care patronează firma Holzindustrie Schweighofer și președintele Klaus Iohannis a intrat în atenția publică după petrecerea de sfârșit de an din 2015, când, la invitația consulului onorific al Austriei la Sibiu, Iohannis a participat la acest eveniment unde a fost invitat patronul companiei.