ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele republicii, Klaus Iohannis, a făcut o declarație de presă după consultările avute cu membrii Guvernului, pe tema modului în care vor fi cheltuite fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență: investiții în spitale și școli, crearea de locuri de muncă, proiectul „România Educată” și proiecte ecologiste. La finalul dării de seamă, a venit rândul dezvăluirilor pe tema pandemiei: intensificarea campaniei de vaccinare, prelungirea stării de alertă, extinderea restricției de circulație pe timp de noapte, cu începere de la ora 22:00, și vestea că Paștile din 2021 nu vor fi petrecute în stare de închidere totală (lockdown).

„Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta, astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației.

Dar până atunci trebuie să avem grijă, să nu ne înecăm la mal! Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.

Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a transmis Klaus Iohannis, potrivit paginii web Presidency.ro
 
Cu o zi înainte, președintele promulgase legea care aprobă un de împrumut de 4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, prin care România va încerca să compenseze riscurile de șomaj generate de restricțiile de dânșii adoptate (Guwern + Președinte) cu ocazia pandemiei de coronavirus.