ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:00 Copreședintele USR-PLUS, Dan Barna, a declarat că întâlnirea cu președintele republicii, Klaus Iohannis, a fost „mai degrabă formală”, nefiind prezentate soluții sau scenarii în timpul discuțiilor care au durat peste 30 de minute, potrivit Agerpres.

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Parlamentului, Barna a arătat că și-ar fi dorit ca întâlnirea cu președintele să aibă loc în urmă cu mai multe zile, iar Klaus Iohannis să își exercite rolul de mediator.

„Din păcate - și sunt dezamăgit din cauza asta - s-a dovedit a fi o întâlnire formală. Spun, o întâlnire benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize generate miercurea trecută și am exprimat foarte clar poziția USR PLUS, conform căreia ieșirea din criză se poate realiza foarte rapid, printr-un nou premier, propus de partenerul PNL din coaliție și continuarea coaliției. Cam aici s-a terminat partea de conținut a dialogului pe care l-am avut cu președintele. Nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii. A fost o întâlnire mai degrabă formală, în care am trecut în revistă situația”, a precizat liderul USR PLUS.

Întrebat care a fost răspunsul președintelui Iohannis, la solicitarea USR PLUS ca Florin Cîțu să nu mai dețină funcția de premier, Dan Barna a arătat că a fost adus în discuție congresul PNL.

„Răspunsul a fost legat de acest congres al PNL, care din păcate blochează o țară întreagă. Vom mai reveni la discuții în perioada următoare, vedem ce se mai întâmplă”, a spus Barna.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Președintele Klaus Iohannis are marți după-amiază o întâlnire cu vicepremierul demisionar Dan Barna, copreședinte al USR-PLUS, la Palatul Cotroceni, informează Știrile TVR.

Cu o zi înainte, Klaus Iohannis a avut o întâlnire și cu premierul Florin Cîțu (PNL) pe tema crizei guvernamentale pe care acesta o declanșase miercuri, când l-a demis pe ministrul USR al Justiției, Stelian Ion, fără să-și consulte colegii de coaliție.

După ce luni seară au anunțat că demisionează în urma eșecului moțiunii de cenzură inițiate în parteneriat cu AUR, vicepremierul Dan Barna și miniștrii USR-PLUS și-au înaintat luni demisiile la Guvern.
 
Vă vom ține la curent cu evoluția discuțiilor dintre Iohannis și Barna, începute marți la ora 16:00.