ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.11/18:40 Președintele Klaus Iohannis și-a devansat vizita oficială în Franța pentru luni și marți pentru a putea participa miercuri la ședința solemnă a Parlamentului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, potrivit Administrației Prezidențiale.


„Având în vedere faptul că miercuri, 28 noiembrie, va avea loc ședința comună solemnă a Camerei Deputaților și Senatului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, președintele României și-a modificat programului vizitei oficiale pe care urmează să o efectueze în Republica Franceză cu prilejul inaugurării Sezonului România-Franța. Vizita, programată inițial pentru perioada 27-28 noiembrie, va avea loc în perioada 26-27 noiembrie", a precizat, vineri, Administrația Prezidențială pentru Agerpres.
 
Știrea inițială

Klaus Iohannis va lipsi de la ședința solemnă a Parlamentului pe tema Centenarului, anunță Antena3.

Cele două Camere se vor reuni pe 28 noiembrie pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, zi în care, potrivit Administrației Prezidențiale,
 
Iohannis se va afla în Franța. În timpul vizitei oficiale la Paris, președintele va avea o întâlnire cu Emmanuel Macron, cei doi urmând să discute despre relația bilaterală, parteneriatul strategic și consolidarea cooperării economice.

În ziua ședinței solemne, Iohannis are programată o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Franța.