Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca vineri partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.
 
„Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Votul din 26 mai a fost respectat. Este rezultatul abuzurilor acestui Guvern. Succesul moțiunii de cenzură este parte a unui proces mai vechi. Felicit PNL pentru succesul acestei moțiuni, pentru că au găsit sprijin. Felicit și celelalte partide de opoziție, care au pus umărul la căderea acestui guvern eșuat”, a spus iohannis.

„Voi convoca partidele politice la o primă rundă de consultări pentru formarea rapidă a unui guvern care să administreze România până la următoarele alegeri, indiferent că vor fi la termen sau anticipate. Cea mai bună soluție ar fi anticipatele, dar nu se poate asta fără consens”, a anunțat președintele.

„Din acest moment devine prioritară punerea în practică a celei mai bune soluții constituționale. Sunt chestiuni urgente. România are nevoie de Buget pentru anul viitor. Trebuie să desemnăm urgent un candidat pentru Comisia Europeană. Trebuie să organizăm corect alegerile prezidențiale, inclusiv pentru românii din Diaaspora”.

„Voi lua o decizie cât mai repede, pentru a asigura stabilitatea României”.

„Moțiunea a fost o mare victorie, dar lupta cu PSD nu se încheie aici. Românii trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot, la locale și parlamentare”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews