ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Iohannis a transmis un mesaj, în urma violențelor de la protestul din 10 august, condamnând din nou intervenția jandarmilor asupra manifestanților. Mai mult, șeful statului a încurajat manifestanții să nu renunțe la proteste, afirmând că toți cei care ies în stradă au o voce legitimă care trebuie ascultată.

„Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene și lovituri aplicate cu exces de zel. E impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Nu au fost aduși nici de partide, nici cu autocarele, au venit din proprie inițiativă, revoltați de modul în care PSD guvernează și legiferează.
Aceste demonstrații au fost unele eminamente pașnice, cu excepția unor instigatori care nu pot fi asociați cui marea majoritate a protestatarilor, așa cum s-a încercat”.

Iohannis a mai spus ca protestele de vineri „au arătat adevărata față a celor care ies în stradă. Românii nu își merită etichetele primite din partea unor voci iresponsabile din politică. Toți cei care ies în stradă au o voce legitimă care trebuie ascultată".

„Au trecut deja trei zile și nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piața Victoriei. În orice țară responsabilă, oamenii aflați la conducere, până la această oră am fi avut cel puțin o demisie. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat. De ce am ajuns aici? Pentru că un protest legitim a degenerat în violențe de stradă, cu manifestări agresive. Nu cumva cei care vor să îngenuncheze justiția și lupta anticorupție și-au dorit crearea unei tensiuni în societate? Ce se va întâmpla dacă vor recurge la înăbușirea prin violență a vocilor României. În ciuda scorului la alegerile din 2016, PSD a tulburat societatea prin măsuri controversate, o guvernare haotică, atacturi repetate la adresa magistraților. Avem acum și o componentă represivă care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce intenții are acest PSD cu românii”, a declarat Klaus Iohannis.