ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși numită interimar, noua șefă a DNA se bucură de același sprijin de care a avut parte și Laura Codruța Koveși pe perioada mandatului din partea ambasadei SUA la București.

Ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner s-au întâlnit marți cu șefa interimară a DNA, Anca Jurma, pe care au asigurat-o de „continuarea sprijinului Ambasadei”, se arată într-opostare pe Facebook a Amabasadei SUA la București. 

„Ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit astăzi cu doamna Anca Jurma, procuror șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sediul instituției și au asigurat-o de continuarea sprijinului Ambasadei. Ambasadorul Hans Klemm și doamna Anca Jurma au discutat și despre modalitățile de întărire a cooperării dintre Statele Unite și România în domeniul aplicării legii”, este mesajul postat.

Ambasadorul Hans Klemm s-a numărat printre susținătorii fervenți ai fostei șefe a DNA, exprimând, în diverse ocazii, mai mult sau mai puțin diplomatic, sprijinul pentru Laura Codruța Koveși. Asta în timp ce ambasadorul SUA nu a comentat niciodată scandalurile în care a fost implicată în ultimii ani instituția condusă de Koveși sau privind derapajele comise de unii procurori.

Reamintim că Anca Jurma a preluat săptămâna trecută mandatul de procuror-șef interimar al DNA, după ce președintele Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi.