ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actuala șefă a DNA, Codruța Kovesi, susține că fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, a protejat mafia ANRP.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri, că dosarele privind activitatea Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților existau pe rolul DNA atunci când a preluat conducerea, însă nu se lucra în ele și că în prezent sunt verificate alte 200 de despăgubiri.

"La momentul preluării mandatului aceste dosare erau în DNA. A fost un caz cu un vicepreședinte al ANRP, Remus Baciu, instrumentat de DNA. Atunci au fost ridicate mai multe dosare de la ANRP. Vă pot spune că nu a umblat nimeni în acele dosare. Acesta este motivul pentru care aceste dosare au apărut din 2014, pentru că deși erau acolo nu se lucra în ele”, a declarat Laura Codruța Kovesi, întrebată fiind despre cauzele privind despăgubirile ilegale acordate de ANRP, potrivit Mediafax.

Procurorul șef al DNA susține că pe parcursul anchetelor s-a constatat că, în majoritatea cauzelor, persoanele care au participat la comiterea infracțiunilor sunt aceleași, explicând totodată că procurorii DNA investighează încă 200 de dosare de despăgubiri asurpa cărora exista suspiciuni.