ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DNA s-a prezentat miercuri în fața Secției de Procurori pentru a da explicații despre abaterile disciplinare de care este acuzată. Prima dintre acestea se referă la faptul că și-a delegat consilierul, pe Dana Tițian, să efectueze controale la două servicii teritoriale ale instituției deși aceasta nu avea astfel de atribuții. A doua este legată de înregistrările din timpul unei ședințe în care aceasta îi spune procurorului Jean Uncheșelu că își dorește să decapeze pentru a ajunge la premier.

Una dintre abaterile constatate de IJ în cazul lui Kovesi se referă la înregistrările apărute în spațiul public, din timpul unei ședințe de lucru din 18 iunie 2017., scrie news.ro.

De asemenea, procurorului șef al DNA i se impută că "a folosit față de colegii procurori un ton superior și agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică și deontologie ale unui magistrat, de natură a genera în rândul opiniei publice un sentiment de indignare și a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor supremației Constituției și a legilor, precum și a imparțialității procurorilor".

Șefei DNA i se impută și faptul că, „prin desemnarea în calitate de procuror de caz a unui magistrat care se afla într-o vădită stare de incompatibilitate”, ar fi încălcat Regulamentul de ordine interioară al Direcției  Naționale Anticorupție, care se referă la  atribuțiile procurorului șef și prevede că acesta „urmărește repartizarea cauzelor sau, după caz, repartizează cauze în raport cu criterii obiective precum specializarea și pregătirea procurorului, volumul de activitate, complexitatea și operativitatea soluționării cauzelor, conflictele de interese sau incompatibilitățile în exercitarea funcției”.