ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DNA primește o nouă lovitură din partea Inspecției Judiciare. Inspecția a  anunțat miercuri că a început acțiunea disciplinară față de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, după ce a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. 

Este a treia acțiune disciplinară declanșată de Inspecția Judiciara împotriva șefei DNA.

„Procurorul șef al DNA a încălcat dispozițiile explicite ale Deciziei Curții Constituționale nr. 611 din 03 noiembrie 2017 prin refuzul de a se prezenta în fața Parlamentului României - Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din anul 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial și de a furniza informațiile solicitate sau de a pune la dispoziție celelalte documente sau mijloace de probă deținute, utile activității comisiei”, a transmis Inspecția Judiciară, citată de news.ro.

Inspectorii spun că prin neprezentarea în Comsie și prin necomunicarea informațiilor solicitate, Laura Codruța Kovesi a afectat onoarea profesională și prestigiul funcției de magistrat.