Laura Codruța Kovesi a fost citată din nou, pentru săptămâna viitoare, la Secția specială de anchetare a magistraților pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunț făcut de către Sebastian Ghiță. Exact atunci se vor decide în Parlamentul European pașii de urmat în privința numirii șefului Parchetului European.  Avocatul Gheorghe Piperea a declarat joi că numirea lui Kovesi în funcția de procuror șef al Parchetului European i-ar asigura imunitatea penală.
 
Cunoscutul avocat a vorbit la Antena 3 despre modul în care fosta șefă a DNA ar putea scăpa de răspundere în cele 18 dosare penale aflate în curs la Secția de anchetare a magistraților, odată ajunsă în fruntea Parchetului European.


Cunoscutul avocat a vorbit la Antena 3 despre modul în care fosta șefă a DNA ar putea scăpa de răspundere în cele 18 dosare penale aflate în curs la Secția de anchetare a magistraților, odată ajunsă în fruntea Parchetului European.

„Eu aș fi de a dreptul bucuros să o văd pe Kovesi șefa la PPE, cu imunitatea de răspundere penală care va face să dispară cele 18 dosare. Este vorba de o imunitate de răspundere penală, la fel de puternică că cea a șefilor BNR, cei din sefimea BNR bazându se pe o cutumă europeană au imunitate de răspundere penală și civilă totală.

Dosarele se vor suspenda, vor fi închise pentru imunitate, dar vor putea fi redeschise oricând. Nu o considerăm penal așa cum ar fi fost logic după logică domnului Iohannis. Dacă sunt reale acele acuzații, când se va termină mandatul, imunitatea va fi ridicată”, a spus Gheorghe Piperea.

Pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție sunt înregistrate un număr de 18 dosare penale privind-o pe Laura Codruta Kovesi, fosta șefă a DNA, a transmis pe data de 11 februarie procurorul șef al secției, Gheorghe Stan într-un răspuns către ONG-ul Romanian Community Coalition.

Recent, Kovesi a căpătat calitatea de suspect într-unul dintre dosarele de la această Secție, dosar constituit ca urmare a plângerii lui Sebastian Ghiță.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews