ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii din CSM urmează să decidă marți, 21 ianuarie, în uma solicitării EPPO, condus de Laura Codruța Kovesi, dacă-l va detașa pe procurorul Marius Bulancea în Parchetul European. 

Procurorul Marius Bulancea, șeful Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție (Secția a II-a din DNA), a fost solicitat de către EPPO să fie detașat în Parchetul European, conform stiripesurse.ro. El a fost consilier al fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi. 

Anul trecut, după ce Laura Codruța Kovesi a fost nominalizată pentru șefia EPPO în Comisia LIBE a PE, Marius Bulancea și-a depus candidatura pentru funcția de procuror european, însă a fost respins. Mai mult, după revocarea de la DNA, Laura Codruța Kovesi l-a dorit interimar pe Marius Bulancea. 

Procurorul Bulancea a întocmit rechizitoriul în dosarul ”Gala Bute”, după ce alți procurori au dus greul anchetei.

În septembrie 2017, Inspecția Judiciară a demarat o acțiune disciplinară după ce Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu, toți trei de la DNA, au deschis un dosar penal pe tema OUG 13/2017, în privința căruia CCR a stabilit că procurorii și-au depășit atribuțiile și au încălcat Constituția. Ulterior, ÎCCJ a decis că procedura desfășurată de Inspecția Judiciară a fost viciată și a decis anularea acțiunii disciplinare, astfel că cei trei procurori au scăpat de acuzații pe un viciu de procedură.

Procurorul Marius Bulancea este cel care a instrumentat dosarul procurorului general Tiberiu Nițu, dosar care a fost clasat pe motiv că faptele care au stat la baza acestuia nu există.  Marius Bulancea a coordonat pe bani mulți proiecte la asociația Freedom House, condusă de Cristina Guseth, dezvaluiau jurnaliștii de la Lumea Justiției.