Procurorii din CSM urmează să decidă marți, 21 ianuarie, în uma solicitării EPPO, condus de Laura Codruța Kovesi, dacă-l va detașa pe procurorul Marius Bulancea în Parchetul European. 

Procurorul Marius Bulancea, șeful Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție (Secția a II-a din DNA), a fost solicitat de către EPPO să fie detașat în Parchetul European, conform stiripesurse.ro. El a fost consilier al fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi. 

Anul trecut, după ce Laura Codruța Kovesi a fost nominalizată pentru șefia EPPO în Comisia LIBE a PE, Marius Bulancea și-a depus candidatura pentru funcția de procuror european, însă a fost respins. Mai mult, după revocarea de la DNA, Laura Codruța Kovesi l-a dorit interimar pe Marius Bulancea. 

Procurorul Bulancea a întocmit rechizitoriul în dosarul ”Gala Bute”, după ce alți procurori au dus greul anchetei.

În septembrie 2017, Inspecția Judiciară a demarat o acțiune disciplinară după ce Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu și Jean Nicolae Uncheșelu, toți trei de la DNA, au deschis un dosar penal pe tema OUG 13/2017, în privința căruia CCR a stabilit că procurorii și-au depășit atribuțiile și au încălcat Constituția. Ulterior, ÎCCJ a decis că procedura desfășurată de Inspecția Judiciară a fost viciată și a decis anularea acțiunii disciplinare, astfel că cei trei procurori au scăpat de acuzații pe un viciu de procedură.

Procurorul Marius Bulancea este cel care a instrumentat dosarul procurorului general Tiberiu Nițu, dosar care a fost clasat pe motiv că faptele care au stat la baza acestuia nu există.  Marius Bulancea a coordonat pe bani mulți proiecte la asociația Freedom House, condusă de Cristina Guseth, dezvaluiau jurnaliștii de la Lumea Justiției.