„Pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție „sunt înregistrate un număr de 18 dosare” penale privindu-o pe doamna procuror Laura Codruța Kovesi, a transmis pe data de 11 februarie 2019 procurorul șef secție Gheorghe Stan într-un răspuns oficial către Romanian Community Coalition”, a scris, marți, pe contul său de Facebook, Chris Terheș, scrie dcnews.ro.
 
În cererea adresată la 6 februarie 2019, Romanian Community Coalition a solicitat Secției pentru investigarea infracșiunilor din justitie sa îi comunice: 

1. Câte dosare există in lucru pe rolul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie privind fapte presupus a fi savarsite de numita Laura Codruta Kovesi in calitate de procuror.

2. Care este incadrarea juridica a acelor fapte si cate dosare sunt in lucru pentru fiecare presupusa infractiune in parte."


În răspunsul primit din partea Secției, „semnat de procurorul șef Gheorghe Stan, s-au enumerat cele 18 dosare aflate în curs de instrumentare privind fapte potențial comise de procurorul Laura Codruța Kovesi, pentru o parte dintre ele comunicandu-se și o scurtă descriere a faptelor investigate, precum și, în cazul altora, încadrarea juridică a faptelor investigate. Alte date suplimentare nu va pot fi furnizate", a comunicat, la finalul răspunsului oficial către Romanian Community Coalition, procurorul șef al Secției Gheorghe Stan.