ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România informează mass-media și opinia publică, simpatizanții săi și locuitorii municipiului Turda, că, deși a facut din timp demersurile necesare pentru aprobarea și organizarea mitingului și marsului de protest împotriva intenției primăriei Turda de scoatere a statuii eroului național Avram Iancu din piața principală a orașului, Primăria Turda nu a aprobat organizarea mitingului și a marșului conform solicitării Societății.

În aceste condiții Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România își asumă răspunderea pentru organizarea mitingului si marșului anunțat și cheamă toți turdenii și simpatizanții să participe duminica 10 iulie ora 18 la marșul și mitingul organizat.

Protestul Societății Avram Iancu se va concretiza într-o petiție adresată primăriei Turda, parlamentarilor clujeni, Prefecturii Județului Cluj și participanților la marea sărbătoare de la Crucea Iancului din 10 iulie 2022.

Suntem hotărâți să apelăm la toate mijloacele legale pentru a bloca mutarea statuii lui Avram Iancu din piața centrala a orașului și de a-i aduce cuvenita cinstire pentru lupta și jertfa sa.

Președintele Societății Avram Iancu din România

Tiberiu Groza

Cluj Napoca, 08.07.2022

Nota Redacției: ActiveNews subsemnează și răspunde Prezent! la chemarea Societății Avram Iancu din România

VIDEO: