ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alte noi cazuri teribile au fost prezentate de presa internațională, cazuri de prăbușiri în direct, morți subite ale unor tineri sportivi excepționali și sănătoși sau chiar cheaguri de sânge apărute din senin la copii. 
 
CANADA: Camerele de luat vederi rulau miercuri în interiorul clădirii Bibliotecii și Arhivelor Canada din Ottawa, când un avocat guvernamental s-a prăbușit brusc în timpul unei transmisii în direct, potrivit infowars.

Incidentul a avut loc chiar în momentul în care avocatul Comisiei pentru situații de urgență în domeniul ordinii publice, Gabriel Poliquin, dialoga cu Mario Di Tommaso, adjunctul procurorului general adjunct  din Ontario, cu privire la utilizarea de către guvern a Legii privind situațiile de urgență în timpul demonstrațiilor de la Convoiul  Libertății.
 
VIDEO:
 

JACKSON - Oficialii din Mississippi spun că un student-atlet a murit în mod neașteptat, potrivit fox19.com

Universitatea de Stat din Jackson a identificat studentul ca fiind Geronimo Warner. JSU a anunțat miercuri decesul lui Warner, spunând că universitatea deplânge pierderea unuia dintre studenții săi.

Warner era un student în management din Phoenix și un fundaș în echipa de baschet masculin a JSU.

Oficialii de la Jackson State au declarat că transmit cele mai profunde condoleanțe familiei, prietenilor și celor dragi lui Warner.

Oficialii școlii nu au făcut publică imediat cauza morții lui Warner, dar au spus că decesul studentului afectează întreaga comunitate Jackson State.
 
FOTO:
 University mourning sudden death of student-athlete
 
IRLANDA DE NORD: Au fost aduse omagii unui tânăr sportiv din Co Tyrone, care a murit subit. Conor McCaughey a jucat pentru Trillick St Macartans, potrivit belfasttelegraph.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Trillick St Macartans a adus un omagiu jucătorului care a ajutat clubul să obțină titlul județean Tráth na gCeist Scór na nÓg.

„Clubul nostru este devastat în urma decesului subit al unuia dintre jucătorii noștri, Conor McCaughey. Gândurile și rugăciunile noastre cele mai sincere și sincere sunt cu familia lui Conor, Dermot, Bernie, Michael, Caitríona, Diarmaid, Seán și Eoghan, cu familia sa mai largă și cu cercul său larg de prieteni. Conor a jucat pentru clubul nostru de la o vârstă fragedă și a fost implicat într-o serie de succese recente ale campionatului și ligii de juniori.  Anul trecut, Conor a jucat un număr de meciuri în echipa noastră de rezervă. Conor a jucat, de asemenea, un rol esențial în câștigarea titlului județean Tráth na gCeist Scór na nÓg alături de fratele său Eoghan."

Clubul a precizat că toate activitățile clubului vor fi anulate până la noi ordine, spunând că vor face tot posibilul pentru a sprijini familia. 
 
FOTO:
 Tributes paid to young GAA player Conor McCaughey who died suddenly in Co Tyrone - BelfastTelegraph.co.uk
 
IRLANDA: Rachel O'Connor s-a stins din viață marți, la spitalul St Luke's din Kilkenny, după ce i s-a făcut rău, potrivit The Mirror.

Rachel a jucat cu Naomh Brid Camogie Club și a câștigat un titlu All-Ireland minor cu Carlow în 2017.

Carlow County Camogie a adus un omagiu spunând că a fost o jucătoare plină de viață și a transmis condoleanțe familiei, prietenilor și coechipierilor ei cu inima frântă.
 
„Rachel a fost membră a echipei de dezvoltare Carlow Under-14, a echipelor județene Under-16 și Under-18 din 2013 până în 2018. În această perioadă, Carlow a ajuns la două finale All-Ireland, câștigând All-Ireland Minor în 2017.”  Tânară mămică, ea lasă în urmă un fiu.
 
 FOTO:
 
 
MAREA BRITANIE: Derby County i-a adus un omagiu tânărului fotbalist din afara ligii Fin Bowen, care a decedat subit în această săptămână, potrivit dailymail.

Bowen a murit subit, marți dimineață, la doar 18 ani. Cauza morții sale nu a fost încă dezvăluită, dar dispariția prematură a adolescentului a provocat o undă de șoc în lumea fotbalului.

Înainte de moartea sa tragică, Bowen jucase ca portar la Mickleover, care evoluează în Southern League Premier Division Central. Tânărul stoper era în plină ascensiune la academia lui Mickleover și își făcuse debutul în prima echipă în luna august.

O declarație a clubului a spus „Ieri dimineață, Mickleover FC a pierdut în mod tragic unul dintre ai noștri, portarul Fin Bowen. În vârstă de 18 ani, Fin a fost o parte integrantă a academiei cluburilor sub îndrumarea lui John McGrath, Pablo Mills și Andrew Dales. El și-a făcut debutul în prima echipă competitivă în deplasare la Leiston în august, după ce a impresionat în pre-sezon. Toată lumea de la club este devastată să audă de moartea lui Fin și va depune toate eforturile pentru a se asigura că nu va fi uitat niciodată la Don Amott Arena, Odihnește-te în pace, Fin."
 
FOTO:
 
 Mickleover goalkeeper Fin Bowen (pictured) tragically passed away at 18 yesterday morning
 
MAREA BRITANIE: Warrick Allon, în vârstă de 15 ani, a fost operat de urgență la Spitalul de Copii din Southampton (SCH) după ce s-a prăbușit și a devenit iresponsiv  după ce s-a plâns de o durere de cap în casa sa din Andover, Hampshire, în aprilie, potrivit dailymail

Tomografiile au arătat că avea o malformație arteriovenoasă (AVM) - o încurcătură anormală de vase de sânge - care se rupsese, provocând formarea unui cheag mare de sânge și hemoragie la nicelul creierului.

Neurochirurgul Aabir Chakraborty a condus echipa într-o operație de reducere a presiunii acumulate, care a inclus drenarea lichidului care înconjura creierul și îndepărtarea cheagului de sânge și a unora dintre vasele anormale care au provocat hemoragia.
 
Operația a presupus, de asemenea, îndepărtarea unei părți din craniul lui Warrick. El a supraviețuit operației de șase ore, dar a rămas în imposibilitatea de a vorbi, de a merge sau de a mânca după ce a dezvoltat un sindrom comun în cazul intervențiilor chirurgicale invazive în apropierea creierului.

Dar acum, după ce a lucrat cu o echipă specializată de reabilitare neurologică de la SCH, Warrick poate să meargă și să comunice din nou și s-a întors la școală.

Dl Chakraborty a declarat: „Am putut vedea că era vorba de un cheag de sânge neobișnuit de mare, care a provocat o presiune considerabilă în jurul trunchiului cerebral al lui Warrick, partea inferioară a creierului care este conectată la măduva spinării. Am fost foarte îngrijorat că prezenta un risc ridicat de moarte cerebrală iminentă și, prin urmare, a fost imperativ să îl ducem în operație cât mai repede posibil."

Krissie, mama lui Warrick, a declarat: "Am fost foarte îngrijorată: Îmi voi aminti acel moment pentru totdeauna. Am întrebat care erau șansele de supraviețuire ale lui Warrick și ni s-a spus că sunt 50/50. Totul s-a întâmplat atât de repede, dar îmi amintesc că i-am spus domnului Chakraborty că băiatul meu nu va muri. Nu a fost negare, ci determinare - nu avea să moară în acea zi."

Domnul Chakraborty a adăugat: "Sunt atât de fericit să văd cât de departe a ajuns Warrick - chiar a supraviețuit împotriva sorții. El și familia sa sunt unii dintre cei mai remarcabili oameni pe care i-am întâlnit vreodată. Aștept cu nerăbdare să văd progresele sale pozitive."

Tatăl lui Warrick, Dave Allon, care locuiește în Andover împreună cu soția sa, Lisa, a declarat: "Am fost foarte fericit: Nu putem să-i mulțumim îndeajuns domnului Chakraborty și echipei uimitoare de la Spitalul de Copii din Southampton. Ceea ce au făcut nu este nimic mai puțin miraculos, nu doar că i-au salvat viața, ci l-au readus acasă la noi și le vom fi recunoscători pentru totdeauna pentru asta."

Warrick își va continua acum programul de reabilitare în ambulatoriu și își propune să lucreze pentru a da examenele GCSE și a merge la facultate în 2023.

 FOTO:
 Warrick Allon