ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania de jucării Lego a anunțat că vrea să investească peste150 de milioane de dolari în următorii 15 ani, ca parte a unui program menit să dezvolte materiale ”mai prietenoase” cu mediul înconjurător. Acestea vor înlocui plasticul folosit în prezent la fabricarea celebrelor piese și figurine.

Lego intenționează să fabrice și ambalaje, pentru jocuri, mult mai ”prietenoase” cu mediul, informează Huffington Post.

Proprietarul companiei spune că măsura este un angajament al ”ambiției continue a Lego de a avea un impact pozitiv asupra planetei, pe care generațiile viitoare o vor moșteni”. În 2013, compania a început o colaborare cu WWF, o organizație de mediu, cu scopul de a face materialele sale mult mai ecologice.

Piesele Lego sunt fabricate, din 1963, dintr-un plastic extrem de rezistent, cunoscut ca Acrilonitril-butadien-stiren (ABS). Compania folosește peste 6.000 de tone anual pentru fabricarea jucăriilor.

Peste 100 de oameni vor fi angajați în acest proiect, la Lego Sustainable Materials Centre din Danemarca, la care se va lucra până în 2016.