ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de mii de francezi protestează pe străzile Parisului și ale orașelor din provincie împotriva pașaportului „sanitar” și a vaccinării obligatorii, cu o zi înainte de intrarea lor în vigoare la 1 august. Cum aceste măsuri au fost anunțate de președintele socialist și apoi votate de parlamentarii corupți, toată lumea strigă „Macron, démission!”. Oamenii afișează pancarte pe care cuvântul „PASS sanitaire” este scris cu „SS”-ul în forma siglei apărătorilor patriei lui Hitler, o asociere menită să arate că măsura condiționării libertăților de statutul vaccinal este o idee nazistă. Dar poate cea mai îndrăgită pancartă sau lozincă este „Liberté!”. Nu la fel de clamată ca cea de „Unité”, având în vedere că la Paris au fost declarate cel puțin 4 manifestații (proteste sau marșuri) disparate în diferite zone ale capitalei, despre care France Soir opinează că, probabil, ar fi avut mai mult de câștigat dacă s-ar fi unit măcar la un moment dat pe traseu.

 

La Nisa, Pompierii în prima linie!

DuckDuckGo
DuckDuckGo blocked this Facebook video
We blocked Facebook from tracking you when the page loaded. If you unblock this video, Facebook will know your activity. Learn More

 

Printre protestatari, cei mai vocali și bine organizați sunt activiștii civici (vestele galbene) și cei politici (reprezentanții dreptei sau ai formațiunilor rivale partidului La Republique en Marche, care l-a propulsat pe Macron la putere). Printre aceștia, Florian Philippot de la partidul „patrioților” se bucură că a mobilizat 100.000 de parizieni în stradă, care îi cer demisia lui Macron: 

 

DuckDuckGo
DuckDuckGo blocked this Facebook video
We blocked Facebook from tracking you when the page loaded. If you unblock this video, Facebook will know your activity. Learn More

Manifestanții sunt din ce în ce mai numeroși, după cum s-a văzut la cele mai recente proteste, cele de duminica trecută, care au reunit un număr neașteptat de mare de persoane pentru sfârșitul lunii iulie, care este în general o perioadă foarte calmă în ceea ce privește mobilizarea socială.
 
 
La Paris, grupurile de protestatari au declarat la primărie 4 demonstrații diferite. Florian Philippot, fondatorul partidului Les Patriotes, a anunțat un „marș istoric”, care a pornit de la Montparnasse la ora 14:30. O altă procesiune a plecat sâmbătă la prânz din Piața Palatului Regal din arondismentul 1. Un al treilea marș a pornit la prânz din Piața Joachim du Bellay, de lângă fântâna Innocents de Châtelet. În fine, cel de-al patrulea miting a plecat la ora 14:00 de la stația de metrou Villiers (între arondismentele 8 și 17) până la Place de la Bastille.