ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hotarare istorica pronuntata de Tribunalul Bucuresti. Instanta a dispus acordarea unor daune fara precedent in cazul unul abuz comis de Directia Nationala Anticoruptie, scrie Lumea Justiției.

Vineri, 16 decembrie 2022, Tribunalul Bucuresti a dispus obligarea Statului Roman la plata unor daune morale catre avocatul Robert Rosu in valoare de 1 milion lei (echivalentul a 200.000 euro). De asemenea, Statul Roman va trebui sa ii plateasca lui Rosu si daune materiale de aproximativ 2,2 milioane lei (peste 400.000 euro). La ambele sume se va adauga dobanda legala aferenta de la data cererii de chemare in judecata (mai 2022) si pana la data platii efective.

Desigur, daunele primite de Robert Rosu privesc ingrozitorul abuz comis impotriva sa de DNA si "Completul Negru” al Inaltei Curti in dosarul "Ferma Baneasa”. Dupa cum deja se stie, Rosu a fost trimis in judecata de procurorii Cornel David Deca si Monica Munteanu de la DNA Brasov, achitat in prima instanta de Curtea de Apel Brasov, dar condamnat definitiv la 5 ani inchisoare in decembrie 2020 de judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie de la Inalta Curte de Casatie si Justie, condamnarea vizand strict exercitarea profesiei de avocat si modul in care Rosu si-a aparat clientul. La aproape un an dupa condamnare, in noiembrie 2022, tot Inalta Curte, printr-un complet format din judecatorii Rodica Cosma, Laura Soane si Stefan Pistol au dispus in calea recursului in casatie desfiintarea deciziei de condamnare a lui Rosu si achitarea definitive a acestuia.

Citiți minuta sentinței la LUJU.ro