ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 3 săptămâni după ce Brian Kemper, guvernatorul Republican din statul american Georgia, a ordonat ieșirea din „lockdown” pe 24 aprilie, în ciuda opoziției unei anumite părți a specialiștilor, jurnaliștilor și politicienilor, predicția apocaliptică a înmulțirii infecției cu coronavirus nu s-a împlinit ci, dimpotrivă, numărul de cazuri și decese este în scădere constantă, relevă portalul Cultura Vieții.

Pe teritoriul statului american Georgia, doar 2 (două) persoane sub 30 de ani au decedat, ambele cu boli cronice.

Guvernatorii Republicani din Georgia și Oklahoma au permis redeschiderea saloanelor, spa-urilor și a frizeriilor, în timp ce Alaska a făcut demersuri pentru ca restaurantele să reia servirea mesei în interior, iar magazinele și alte afaceri să își poată redeschide porțile pentru clienți, toate cu anumite limitări. Pe de altă parte, unele municipalități din Alaska au ales să mențină reguli mai stricte, potrivit NBC 12.

Deși limitate în funcție de domeniul de activitate și supuse restricțiilor privind distanțarea socială, redeschiderile au marcat un punct de cotitură simbolic în dezbaterea care polarizează SUA - și întreaga lume - despre rapiditatea cu care liderii politici ar trebui să ridice ordinele de instituire a stării de urgență, cu efecte devastatoare pentru economie.