ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Performanța incredibilă a lui Marian Drăgulescu. Gimnastul în vârstă de 38 de ani a reușit ceea ce puțini sportivi, unii chiar și cu 15-18 ani de ani mai tineri decât el, au fost în stare. S-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Echipa masculină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a clasat doar pe locul 24 la Mondialele de gimnastică artistică de la Stuttgart. Marian Drăgulescu a reușit calificarea în finala de la sărituri, dar și la JO 2020.

„La Mondialele de la Stuttgart, Marian a reușit doua sărituri foarte bune, 14.616 si 14.633 și, cu media 14.624, e pe 6 in finală. Eliminându-se sportivii calificați cu echipa, el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc. Bravooo Marian! Cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, Marian Drăgulescu va participa la Tokyo la a 5-a lui ediție Jocuri", a scris Alina Alexoi pe Facebook.

Drăgulescu, cel mai medaliat gimnast român din istorie, are nu mai puțin de 31 de trofee obținute la competițiile internaționale majore.

Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Drăgulescu are nu mai puțin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale și zece titluri europene.

Această calificare îi va aduce lui Marian Drăgulescu a cincea prezență la Jocurile Olimpice, după cele de la Sydney, Atena, Beijing și Rio. Ediția de la Atena, din 2004, i-a adus cele trei medalii olimpice pe care le deține: două de bronz, la sărituri și cu echipa, și una de argint, la sol.