ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul de guvernare din Republica Moldova ia în considerare înființarea unei noi instituții, care să monitorizeze conținutul publicat de presa online, transmite Noi.md

Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul ediției din 31 ianuarie a emisiunii „Rezoomat”.

„Monitorizarea spațiului online este un subiect omniprezent în toate țările. În UE, vă aduc aminte, Comisia Europeană a solicitat oficial TikTokului să se conformeze directivei UE privind conținutul pe care îl plasează”, a menționat speakerul Legislativului.

„Noi încă nu avem o decizie finală, pentru că CA (Consiliul Audiovizualului) monitorizează TV-ul. Ei zic că nu au suficiente capacități pentru a monitoriza și spațiul virtual. Discuția este cam aici – fie apare o nouă instituție care să monitorizeze, fie capacităm CA, deși ei nu prea sînt fericiți. (…) Ne uităm și la experiența țărilor Baltice, și la colegii din România, toți învățăm unii de la alții”, a declarat Igor Grosu.