Doi studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au găsit o modalitate de a-și umple timpul liber obținut odată cu suspendarea cursurilor: ei și-au anunțat vecinii în vârstă din blocul în care locuiesc că se oferă să le cumpere alimente și medicamente, astfel încât aceștia să nu iasă din casă, evitând expunerea la o posibilă infecție cu noul coronavirus.

Diadra Tănasă, doctorandă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB, a declarat, corespondentului Mediafax, că în această perioadă este nevoie ca oamenii să dea dovadă de solidaritate, lăsând deoparte egoismul și preocupându-se de nevoile semenilor.

„Trebuie să fim solidari în această perioadă. Eu și cu prietenul meu Matei vrem să ajutăm cât putem vecinii noștri din bloc. Locuim în chirie în cartierul Mănăștur și am pus un afiș la intrarea în scară prin care le-am spus vecinilor în vârstă că pot apela la noi pentru a le cumpăra alimente și medicamente, iar ei să nu iasă din casă și să se expună infecției cu coronavirus. Ar trebui să lăsăm egoismul deoparte și să ne gândim și la semenii noștri, iar în această perioadă este nevoie de solidaritate. Noi avem acum și mai mult timp, cursurile la facultate fiind suspendate, iar tinerii sunt mai puțin predispuși la infecția cu noul coronavirus”, a spus Diadra Tănasă.

Tânăra activează în cadrul unei asociații și are experiența voluntariatului.